Filip Van den Meersche

Sinds Juli hebben wij Filip Van den Meersche in ons team!

Na zijn studies in het groen startte hij zijn eigen bedrijf in Landschaps-en tuinvormgeving.
Het bedrijf groeide exponentieel en er werd veel geïnvesteerd in rollend materieel.

In 1998 verkocht hij de onderneming en startte als waar ‘petrol head’ zijn loopbaan in de Automotive bij één van zijn vroegere klanten, Iveco.
Daar begon hij in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen en later “Full Range”.

Na een tweetal jaar verkaste hij binnen de vrachtwagenwereld naar verschillende premium merken zoals o.a. Mercedes-Benz , Volvo en Scania in verschillende functies van Sales & Management. Steeds trachtte hij de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen te volgen en vernieuwende, uitdagende projecten werden niet uit de weg gegaan.

Eénmaal liet hij zich verleiden om weer te keren naar het groen als directeur bij de grootste landschapsaannemer van het land en leidde daar een pas overgenomen bedrijf door een woelig “Post Merger Integration” traject. Tegelijkertijd werden er nieuwe work tools en methodes ontwikkeld met de modernste technologieën en belangrijke investeringen in een nieuwe en groenere rolling stock waren ook ‘part of the job’.

In 2019 werd hij aangeworven bij een wereldspeler in de Bus & Coach fabricage waar de focus sterk lag op vergroening ( nieuwe mobiliteit , elektrificatie en waterstof technologie ) en maakte daar de doorstart van de Benelux organisatie, eerst als Business Developer en later Sales director.

Sinds juli 2023 gaf hij de fakkel door en zal hij met de opgebouwde know how in deze verschillende sectoren bij Heiwegen België als Associate Partner het segment van de Vrachtwagens, Autocars, Trailers en Transport en Construction Equipment behartigen.
Filip heeft twee jongvolwassen kinderen en woont midden in het glooiende landschap van het Pajottenland. In zijn vrije tijd vertoeft hij graag in de natuur en zijn tuin. Een Citytrip en reizen met “Couler Locale” en cultuur kunnen hem ook steeds bekoren.

Filip:  “In deze boeiende, uitdagende markt van de Automotive sector waar vergroening en technologische evoluties legio zijn, is Heiwegen een unieke toegevoegde waarde. Wij trachten de vervoerder, de dealer, de invoerder en de constructeurs in hun zoektocht naar de geschikte kandidaat en hun organisatievraagstukken bij te staan zodat zij hun blik ten volle op  hun ‘Core Business’ kunnen richten.”