Jan Van den Brande

Jan van den Brande

Jan (1961) maakte als student industrieel ingenieur zijn afstudeerproject in de Renault autoassemblagefabriek te Vilvoorde. Hij kon er nadien in vast dienstverband starten in de koetswerkafdeling. Na 4 jaar volgde een overstap naar de productiefabriek van Volkswagen te Vorst. Eerst als industrial engineer in de koetswerkassemblage. Toen de nieuwe afdeling prototypenbouw opgericht werd voor de samenwerking met Seat, verzorgde hij de productiemiddelen voor de carrosserie. Na een jaar ervaring in de ontwikkelingsafdeling van Seat in Spanje leidde hij in de VW fabriek de verbindingscel tussen productie en design. Na dit project schakelde hij over naar de kwaliteitsafdeling en groeide door tot kwaliteitsverantwoordelijke bij een toeleverbedrijf dat “Just-in-Time” en “In Sequence” achterassen aanleverde. Na 22 jaar werden de geleerde automotive technieken toegepast in een totaal andere sector waar de nadruk meer lag op het leidinggeven.

Sinds juli 2014 is Jan Associate Partner voor Heiwegen Belgium en focust op de productiebedrijven in de automotive sector en de technische profielen. Van januari 2017 tot oktober 2018 nam hij daarnaast ook de dagelijkse leiding van het Belgische kantoor als Country Manager.

Door de diversiteit aan gedane functies heeft hij een goed inzicht in de technieken, organisatie en werking van automotive productiebedrijven. Zo kan hij snel aanvoelen wat voor kandidaat we moeten zoeken.

Jan is getrouwd, heeft twee volwassen kinderen en woont in de buurt van Mechelen. In zijn vrije tijd is hij graag met zijn 2 honden bezig. Een skiverlof en een citytrip staan jaarlijks op het programma.

Jan: “Ik vind het een uitdaging om de Heiwegen Consultancy binnen de Automotive Industrie België verder te laten groeien”.