Redgy Van Goethem

Redgy van Goethem

Redgy (1964) is na zijn studies zeer snel de weg van de passie ingeslagen en is zo op het eind van de jaren tachtig van vorige eeuw in automobielland terechtgekomen. De eerste stappen werden gezet in de toenmalige Automotive Retail Groep Rene 2000 als commercieel medewerker voor zowel de particuliere als professionele markt. De groep verdeelde verschillende merken over een zevental vestigingen en was in die tijden eveneens mede eigenaar van Interleasing België, het latere Athlon Car Lease.
Na een tweetal jaren werd Redgy, binnen de groep uitgespeeld als concessie verantwoordelijke. Eerst in Namen, voor een Alfa Romeo en Fiat vestiging en later in Vilvoorde voor een Renault verdeler.
Eind van de jaren negentig van de vorige eeuw, als de groep van het toneel verdween, zette Redgy zijn carrière verder binnen dealerorganisatie ’s als manager voor diverse garagebedrijven. Merken zoals, Volvo, Jaguar, Toyota maar ook Iveco passeerden de revue. Het aansturen van verkoop en na-verkoop teams was zijn deel, het coachen en trainen van medewerkers om de best mogelijke resultaten te behalen, de dagelijkse bekommernis. De onderhandelingen met de diverse invoerders, particuliere en professionele klanten, lease en verhuurbedrijven en al de andere actoren van de Automotive sector waren het peper en zout van de wel gevulde carrière.

In 2008 is Redgy de zuivere Automobiel even ontrouw geweest en werd hij ‘Operational Manager Belgium’ voor TIP Trailers. Tip Trialers is een dienstverlener voor de transport en logistieke sector die trailers verhuurt op korte en lange termijn en deze ook onderhoudt en herstelt in eigen werkplaatsen. Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan en vanaf 2015 besloot Redgy als consultant terug te keren naar de Automotive.
Sinds mei 2017 is Redgy de nieuwe Associate Partner bij Heiwegen Consultancy België. Hij is zodoende het aanspreekpunt voor de ‘retail’ zijde van onze sector van de verdelers tot de invoerders. Tevens zal hij zich buigen over de noden van de verhuur en lease sector.

Redgy heeft twee kinderen en woont alleen in het bosrijke Haasrode kort bij Leuven, op de grens tussen Nederlandstalig en Franstalig België. De vrije tijd wordt sportief en cultureel opgevuld.

‘In deze volatiele markt met een Automotive sector die vele uitdagingen tegemoet kijkt, is Heiwegen een meerwaarde. Wij nemen de zorgen van de dealer, de invoerder, en de lease- en verhuurbedrijven weg door hun de ideale medewerkers aan te leveren en hun HRM vraagstukken te behartigen. Zodoende kan de volle focus en alle energie op de ‘Core Business’ gericht worden: ‘zorg dragen voor de mobiliteit op vier wielen’.